Sfaturi pentru a integra stilul nordic in decorul camerei copiilor

stil nordic camera copii

Stilul nordic este o tendinta, este implantat in lumea decorului de cativa ani si decorarea spatiilor destinate copiilor nu este nicidecum lasata din aceasta moda.

Aceasta tendinta de decorare adusa direct din nordul Europei se caracterizeaza prin minimalismul sau, utilizarea spatiului, lumina naturala, detalii in culori vibrante, tapet cu desene geometrice… cu toate aceste elemente era o chestiune de timp pana sa invadeze stilul nordic. Astazi va aducem cateva sfaturi pentru a integra stilul nordic in camera copiilor.

Iluminare, minimalism, culoare si o intoarcere la natura in stil nordic

Lumina naturala

Stilul nordic ia nastere in nordul Europei unde orele de lumina naturala sunt foarte rare, deci utilizarea acesteia este vital. In dormitoarele copiilor vom incerca sa profitam de lumina de la ferestre fara a cadea in acoperirea lor cu perdele mari sau jaluzele care nu lasa nicio lumina sa treaca.

Minimalism si utilizarea spatiului

In decor de multe ori mai putin este mai mult si cand vine vorba de spatii pentru copii, simplitate si functionalitate poate fi foarte apreciat. Este necesar sa se asigure ca toate piesele sunt prezente au o functie specifica pe langa decorare. Piesele pe care le alegem. Acestea trebuie sa fie drepte si rafinate, evitand mulaje sau desene extravagant.

Paleta de culori

Albul este culoarea pentru excelenta in acest stil. Peretii sunt mereu albi, ca multi a mobilierului, desi ies in evidenta si tonurile de bej si gri. Notele de culoare se regasesc de obicei la imaginile de fundal cu modele geometrice sau accesorii mici in culori vibrante sau fluor. De exemplu: ghirlanda de culori, o lampa sau textilele cu care imbraca patul copii. In stilul nordic, textilele sunt unul dintre elementele cu cele care pot inova cel mai mult.

dormitor copii

Elemente naturale

Intre materialele cu care joaca curentul nordic sunt lemnul naturala, piele, blana, ceramica sau sticla. Joaca-te cu amestecul de texturi intr-un spatiu pentru copii poate oferi medii cu rezultate incredibile 100% personalizate si concepute pentru a da frau la imaginatia copiilor. Prezenta plantelor este, de asemenea un subiect al acestui stil si o modalitate ideala pentru copii de a interactioneaza cu natura in camerele tale.

Traditie vs inovatie

Acest stil combina perfect traditionalul cu cel modern. In spatiile nordice suntem obisnuiti sa vedem piese clasice amestecat cu alte ultime creatii, care pentru spatiile celor mici este perfect deoarece se pot bucura de toate avantajele careofera tendintele actuale in decor si amesteca-le cu elemente mai clasice precum un balansoar din lemn. Cuferele si piesele industriale sunt o resursa excelenta pentru a maximiza acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.