Primăvara aduce schimbări în bine în casă

Primăvara, anotimpul renașterii, al revenirii la viață a tot ceea ce este în jurul nostru reprezintă și momentul prielnic pentru o curățenie temeinică în locuință. De regulă, începutul primăverii reprezintă momentul ideal pentru a schimba aerul în casa ta, iar pentru aceasta poți face schimbări care, deși nu sunt majore, au rolul de a aduce un aer cu totul proaspăt.

Iată ce schimbări poți face, astfel încât locuința ta să aibă un aer cu totul și cu totul deosebit în prag de primăvară. 

Spală geamurile și schimbă perdelele 

Un lucru care nu îți ia decât câteva ore de muncă și care implică alegerea unor perdele cu ajutorul cărora să creezi decorul dorit, dar un lucru care poate aduce cu sine o schimbare atât de mare cum nu ai putea crede. De regulă, atunci când spui primăvară, spui curățenie, iar orice curățenie temeinică în locuință începe cu aerisirea interiorului și spălarea geamurilor. Este una dintre cele mai simple modalități pentru a reîmprospăta spațiul interior al locuinței. De asemenea, ia în considerarea schimbarea perdelelor, nu numai spălarea lor, deoarece vei avea senzația că ai schimbat, practic, interiorul locuinței. Alege perdele cu sistem de prindere adecvate, pe care să le asortezi cu elementele de mobilier, cu covorul sau cu canapeaua sau alege perdele care să contrasteze cu acestea, pentru a crea efecte puternice, surprinzătoare. 

Schimbă fața textilelor pentru un efect de reîmprospătare 

Odată ce ai ales modelul preferat din numeroasele colectii de perdele pe care le poți găsi în magazinele de profil, gândește-te să reinventezi interiorul locuinței alegând covoare, perne și pături cu ajutorul cărora să creezi o atmosfera dorită. Pune-ți deoparte păturile călduroase, pernele de lână și covoarele din blană, pentru că este timpul să le schimbi cu elemente textile de decor, realizate din materiale lejere, în culori și modele florale, pentru un aer proaspăt.  

Vopsește mobila în culori vii 

Nu numai că vei schimba aspectul elementelor de mobilier, dar vei reuși să creezi și o atmosferă deosebită, cu un aer de primăvară în locuință dacă alegi vopsirea mobilei în culori vii. Poți da o nouă viață pieselor vechi de mobilier, acelor piese pe care le-ai dat uitării în vreun colț de magazie, crezând că nu îți vor mai fi de folos. O comodă veche, un dulap de haine sau un birou, orice poate fi reinventat, iar în acest fel, locuința ta va avea un aer deosebit, plin de culoare, de voie bună, de farmec. Deși este vorba despre proiecte simple, pe care le poți face rapid, acestea pot aduce multă strălucire decorului interior al locuinței tale. 

Apelează la o firmă de amenajări interioare 

Dacă ideile tale s-au epuizat la fel de repede precum au apărut, atunci nu ezita în a apela la serviciile unei firme specializate în amenajări interioare. Alege o astfel de companie care oferă o gamă variată de servicii și care îți poate pune la dispoziție produse de ajutor în acest sens, precum perdele, draperii, fototapet sau rolete și multe altele. De preferat să alegi o companie care îți oferă și servicii complementare precum măsurarea sau instalarea obiectelor pe care le achiziționezi prin intermediul ei. O astfel de companie te poate ajuta în identificarea, respectiv achiziționarea de materiale care te vor ajuta să obții în locuința ta atmosfera dorită, un aer proaspăt, curat, de libertate, culoare și frumusețe. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.