Ce presupune o amenajare de camera cu succes

amenajare camera

O amenajare camera cu pasarele, scaune, functii, ferestre, televizoare si atat de multe provocari de luat in considerare, intelegem. Iata lucrurile importante pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand va planificati amenajarea camerei.

1. Descoperiti functia camerei

Fiecare camera prezinta propriile provocari si nevoi unice si, din aceasta cauza, nu exista o modalitate „corecta” de a crea un aspect al camerei. Totul depinde de cum vrei sa functioneze camera respectiva.

Ai nevoie de depozitare? Daca da, ce fel de depozitare? Aveti nevoie de un loc unde sa depozitati carti sau aveti nevoie de spatiu de depozitare pentru corespondenta? Este un loc in care te vei uita la televizor sau te vei distra? Este aceasta o camera prin care ar trebui sa circule traficul?

Pastrati acea lista de functii si mobilier pe care o veti dori in primul rand atunci cand va planificati amenajarea camerei. Daca ati lovit un blocaj, ganditi-va la acele nevoi de baza pe care camera dvs. trebuie sa le serveasca pentru a ramane pe drumul cel bun.

2. Incepeti cu o panza goala

Designerii de interior incep intotdeauna cu un aspect gol al camerei, inclusiv unde merg ferestrele si usile, inainte de a incepe. Fie deseneaza spatiul pe hartie milimetrica, fie folosesc planificatorul de camera pentru a crea un spatiu liber in care poti schimba cu usurinta lucrurile.

3. Unde ar trebui sa mearga punctele focale?

Fiecare camera are nevoie de cel putin un punct focal, desi majoritatea camerelor necesita un cuplu. Inainte de a incepe sa adaugati piese de mobilier la aspectul camerei goale, ganditi-va unde ar trebui sa mearga acele puncte focale. Priviti caracteristicile arhitecturale ale camerei pentru a va ajuta sa decideti. Exista un banc de ferestre sau o biblioteca incorporata? Daca da, luati in considerare orientarea aspectului camerei in jurul acelor caracteristici.

Daca veti avea mai multe puncte focale, stiti ca scaunele dvs. nu trebuie sa fie orientate spre punctul focal. Intr-o sufragerie mare, aranjamentul dvs. de scaune poate fi orientat spre televizor pe o parte a camerei, dar este posibil sa aveti un punct focal (care poate fi la fel de simplu ca o piesa de arta dramatica sau o oglinda) pe un perete opus.

In unele camere, este posibil sa aveti doar o cutie alba goala, fara caracteristici arhitecturale indraznete. Asta e ok! Cautati cel mai mare si mai proeminent perete din camera, apoi construiti un punct focal pe acel perete.

4. Lucrati de pe covor

Incepeti cu un covor, cel putin in majoritatea camerelor de zi. Cele mai multe grupuri de scaune se vor potrivi confortabil pe un covor, asa ca inainte de a adauga orice mobilier la aspectul camerei goale, puneti mai intai un covor. Odata ce ati facut asta, incepeti sa adaugati piese de mobilier direct deasupra acelui covor, plutind in centrul camerei.

Regula generala este ca cele doua picioare din fata ale tuturor mobilierului ar trebui sa se potriveasca pe covor, in timp ce cele doua picioare din spate pot atarna.

5. Combinatie de incaperi fara greseala

O canapea si doua scaune vor functiona in aproape orice camera, asa ca incepeti de acolo. Daca aveti un living mic, alegeti o canapea cu o dimensiune mai mica (cum ar fi o canapea de apartament), brate subtiri si linii curate. Pentru camerele mai mari, o canapea cu un brat mai voluminos si o forma mai generoasa va functiona bine.

Pentru scaunele dvs., aici intervine functia. Va uitati la televizor sau cititi? Atunci cauta un scaun mare de lectura. Daca spatiul tau este mai mult pentru divertisment, cauta un fotoliu mai vertical, cu o amprenta mica. Daca intentionati sa le faceti pe amandoua, atunci aveti o combinatie de locuri.

Intr-o camera mare, poate doriti sa adaugati cat mai multe locuri posibil, astfel incat o canapea sectionala mare sau doua canapele ar functiona grozav, dar in majoritatea amenajarilor din living, o canapea si doua scaune sunt locul perfect pentru a incepe. Lucrul important de luat in considerare este alegerea pieselor de mobilier care sa fie la o scara potrivita pentru camera ta.

6. Simetria aspectului camerei

Simetria este prietenul tau si un instrument important de luat in considerare atunci cand iti aranjezi camera. Creeaza drama, ordine si face ca aspectul sa para intentionat si planificat.

In unele camere, este posibil sa nu fie posibila crearea unui aspect simetric al mobilierului si, in acele cazuri, creati in schimb simetrie cu arta de perete, decorul sau iluminatul. Daca puteti crea un aspect simetric al mobilierului, adaugati mai multa asimetrie cu accesorii si accente.

Adaugati scaune ocazionale in camera dvs. de zi pentru a ridica locuri suplimentare pentru oaspeti

7. Adaugati locuri ocazionale

Scaunele ocazionale sunt adesea trecute cu vederea, dar sunt unul dintre cele mai importante elemente, in special in amenajarile camerelor de familie. Un scaun ocazional este exact ceea ce suna – un scaun care este folosit ocazional si care nu este menit sa fie tras de grupul dvs. de scaune tot timpul. Aceste piese pot fi imprastiate prin camera, dar cand oaspetii vin, trageti-le pana la grup.

Un scaun, o banca sau un scaun ocazional este, de asemenea, o oportunitate excelenta de a alege o forma neobisnuita, un model distractiv sau o culoare vibranta. Adesea, amprentele lor sunt mai mici, asa ca aduc persoane

Leave a Reply

Your email address will not be published.