Cateva sfaturi pentru a-ti transforma livingul intr-un spatiu relaxant

tablou canvas

Exista o multime de feluri inteligente de a folosi piese neutre in spatial camerei de zi, dar fara culorile si accentele potrivite, o camera neutra se prabuseste. Iar o camera relaxanta trebuie sa fie un spatiu privat, o oaza prin care te poti incarca cu energie din momentul in care pasesti in spatiu.

Daca ai o camera de zi neutra, care nu iti inspira sentimente dar esti interesat sa o insufletesti cu culoare, poate fi dificil sa stii de unde sa incepi. O modalitate este de a avea un impact mare cu o singura declaratie, folosind obiecte “statement” precum faimoasele tablouri pe panza.

Vestea buna este ca, daca ai elemente simple si bine realizate ca piese de ancorare, poti adauga cu usurinta culoare si energie spatiului tau cu aceste strategii.

1. Adauga puncte focale in jurul camerei

Fiecare camera are nevoie de mai multe puncte focale. Daca ai un living neutru care se simte plictisitor, culoarea ar putea sa nu fie neaparat raspunsul. Ia in considerare adaugarea dramatica cu un corp de iluminat, o piesa de arta la scara prea mare sau cu mobilier elegant. Poti opta chiar pentru tablouri canvas abstracte. S-ar putea sa nu fie colorate, dar vor face o declaratie in camera, care este adesea locul in care camerele de zi neutre lipsesc.

2. Decor de perete

Arta de perete este cea mai usoara modalitate de a adauga culoare camerei tale si de a transforma un spatiu plictisitor intr-un spatiu relaxant. Este greu sa aranjezi o camera si nu intotdeauna potrivim exact arta cu o camera. Pentru un living relaxant, poti folosi chiar grupari de imprimeuri botanice pentru a adauga culoare unei incaperi altfel neutre. Foloseste aceasta strategie in camera de zi, incorporand lucrari de arta cu culoare.

3. O culoare de vopsea care face declaratii intr-o camera de zi neutra

Daca cauti o modalitate rapida de a transforma complet o camera de zi neutra, vopseaua este biletul tau. Vopseaua este o modalitate usoara de a schimba orice camera, dar poate fi si complicata. Inainte de a incepe, pune-ti cateva intrebari despre cum vrei sa se simta spatiul tau. Vrei sa fie relaxant si primitor, ca dupa o zi grea de munca? Sau preferi sa fie relaxant in stil natural astfel incat sa te simti creativ si inspirat, in tandem cu mediul inconjurator?

Daca vrei sa faci o schimbare, dar nu vrei sa te angajezi la lucrari masive de renovare, ia in considerare adaugarea de o multime de accente mici care ofera camerei o schimbare de culoare. Poti spre exemplu adauga cu usurinta o multime de accente mici de verde – perne pe canapea, verdeata si elemente botanice false si ornamente pe perdele. Muta celelalte obiecte mici din alte zone ale casei tale si foloseste-le pe toate in acelasi spatiu pentru a avea un impact mare. Astfel poti amana lucrarile de amenajari interioare sau de renovari si nu este nevoie nici sa investesti o suma colosala pentru un efect wow de durata.

4. Adauga plante in camera de zi

Daca esti gradinar priceput sau chiar incepator, ia in considerare gruparea multor plante impreuna pentru a injecta energie intr-o camera de zi plictisitoare. Tuturor ne place felul in care plantele de interior in diferite forme si dimensiuni adauga culoare in casa. Mai mult, plantele iti transforma locuinta intr-un mediu care “respira” si iti purifica aerul precum si starea de spirit. Iar pentru un efect extraordinar, poti adauga chiar o mini-fantana interioara care permite apei sa curga printre plante.

5. Proportie si scara

Este important sa incepi intotdeauna cu o baza puternica. Acorda atentie proportiei mobilierului si aspectului camerei. Este esential ca aceste doua elemente sa functioneze corect inainte de a face orice schimbare de culoare sau decor in camera de zi. De aceea este mult mai simplu sa adaugi mici accesorii in camera inainte de a te apuca de renovari complete.

Daca insa doresti o transformare complete a camerei, angajeaza totusi un designer de interior. Este optiunea mai scumpa insa acesta te va ajuta sa creezi o camera de zi perfecta poate chiar cu un buget restrans.  Dar nu uita! chiar si profesionistii gresesc uneori. Daca iti e mai simplu sa iti definesti propriul spatiu de locuit, incearca sa  indepartezi mai intai piesele de mobilier din camera pentru a testa aspectul inainte de a incepe modificarile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.