8 idei pentru decorarea unui dormitor cu plante

dormitor cu plante

Un dormitor cu plante este un refugiu personal si ar trebui sa fie un loc in care iti place sa-ti petreci timpul. Indiferent daca doriti sa faceti ceva diferit sau doar doriti sa adaugati putina viata camerei dvs., decorarea dormitorului cu plante este o modalitate simpla de a va imbunatati spatiul. Plantele nu sunt doar un decor frumos, ci si un plus sanatos pentru casa ta. Luati in considerare cateva idei creative despre cum sa va decorati dormitorul cu plante.

1. Aliniati plantele pe un perete sau o fereastra

Aliniati jardiniere dreptunghiulare lungi sau ghivece mici daca aveti spatiu liber pe podea de-a lungul unui perete. Captusindu-ti peretii cu plante, poti inmuia aspectul camerei tale unde a fost candva spatiu gol cu ​​verdeata naturala.

2. Un colt de plante

Aveti colturi incomode, nefolosite? Umple-le cu niste plante minunate, care necesita o intretinere redusa! Cumparati un grup de plante care variaza in dimensiune si culoare. Pune-le intr-un colt pentru a transforma rapid acea parte a camerei tale intr-un spatiu superb.

Pentru a crea un design mai dinamic, puteti obtine scaune pentru a crea niveluri. Fiti creativ punand frunze mai lungi la un nivel mai inalt, astfel incat acestea sa cada in cascada pe podea sau creati un efect de ombre prin aranjarea plantelor dupa nuante si nuante ale frunzelor.

3. Dormitor cu plante la pervaz

Daca aveti pervazuri suficient de largi in dormitor, este usor sa gasiti un loc luminos pentru plantele iubitoare de lumina soarelui. Cu toate acestea, daca pervazul este putin prea subtire, este posibil sa montati rafturi mai mari pentru a oferi plantelor mai mult spatiu. Asezati cateva plante mici in jardiniere mici, decorative, pentru un aspect actualizat instantaneu.

4. Rafturi

Daca doriti sa adaugati mai multa textura naturala peretilor, puneti cateva rafturi plutitoare in jurul dormitorului dvs. si adaugati cateva plante. Asezati verdeata in ghiveci cu cateva obiecte de decor accentuate sau pur si simplu folositi plantele ca moment individual.

5. Plante agatatoare

Pastrati spatiul liber prin agatarea plantelor in carlige in dormitorul dvs. Cheile si carligele nefolosite sunt o modalitate excelenta de a atarna jardinierele mici si delicate si suculentele mici. Daca aveti mai multe plante mari, folositi carlige puternice pentru a le agata de tavan, pentru a evita sa ocupe spatiu pe podea. Utilizati cabluri decorative pentru a tine jardiniera pentru a adauga un plus de interes si detalii.

6. Accent pe noptiera

Asezarea plantelor pe o masa laterala este una dintre cele mai usoare modalitati de a incepe decorarea unui dormitor cu plante. Pur si simplu potriviti o jardiniera cu decorul dvs. si alegeti planta preferata pentru o reimprospatare instantanee a dormitorului.

7. Accent cu un zid de verdeata

Daca aveti spatiu pe perete, faceti o declaratie crescand propriul perete de plante. Utilizati o jardiniera cu spalier in interior pentru a sustine plantele de vita de vie si asezati-o langa un perete gol pentru a lasa plantele dvs. sa fie in centrul atentiei.

Cu toate acestea, daca nu doriti sa mentineti o planta vie, plantele false sau un perete de muschi pot fi, de asemenea, inlocuite.

8. Foloseste-ti tablia

Pune cateva plante selectate pe tablia ta, daca este suficient de lata. Pune o planta mare in mijloc si accentueaza cu alte obiecte decorative sau foloseste o serie de plante mai mici pentru a crea un aspect mai uniform. Joaca-te cu inaltimile plantelor si jardinierelor mai mici pentru un interes suplimentar. Sau, lasati o planta singura sa fie un accent pentru alte decoruri de tablie.

 Decorarea cu plante poate fi extrem de satisfacatoare. Desi s-ar putea sa cautati doar cateva idei creative despre cum sa decorati un dormitor cu plante, asigurati-va ca tineti cont de orice nevoie de intretinere si lumina solara pentru noua voastra verdeata. Asezati plantele acolo unde vor prospera cel mai bine si bucurati-va de o viata noua in dormitorul dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.