5 plante de apartament cu intretinere redusa

plante de apartament

Asezati plante in jurul apartamentului. Este o modalitate excelenta de a aduce natura in interior si de a adauga viata spatiului dvs. Cu toate acestea, plantele care necesita multa ingrijire sau mor frecvent din cauza micilor schimbari de mediu pot sa nu fie potrivite pentru un apartament.

Bucurati-va de plante care au un aspect unic fara cerinte mari de intretinere. Iata 5 dintre plantele noastre preferate de apartament cu intretinere redusa, care adauga un element uimitor oriunde sunt amplasate.

1. „Echeveria albastra” suculenta

Suculentele de echiveria albastra (Echeveria glauca) sunt atat captivante de privit, cat si incredibil de usor de intretinut. Aceste suculente uimitoare provin din desert, asa ca nu au nevoie de multa atentie. Pentru cele mai bune rezultate, asezati-le intr-un loc cu multa lumina solara si udati rar. Ca un bonus suplimentar, sunt sigure sa stea in preajma pisicilor si cainilor. Curiosul tau animal de companie nu va fi ranit chiar daca ia o frunza mica.

2. Pothos

Plantele Pothos (Epipremnum aureum) sunt una dintre cele mai usor de intretinut pentru incepatori. Cu frunzele inclinate, aceasta planta va atarna usor de jardinierele suspendate, se va urca pe spalierele de jardiniere si va cadea in cascada peste suprafete. Aceasta planta versatila poate prospera atat in ​​medii cu lumina ridicata, cat si in medii cu lumina scazuta.

Lasati primii cativa centimetri de sol sa se usuce inainte de a uda pentru a mentine un nivel adecvat de udare si pentru a preveni putrezirea radacinilor.

3. Palmier Areca

Aduceti acasa atmosfera de plaja si ceva inaltime suplimentara cu un Palmier Areca (Dypsis lutescens). Aceste palme sunt capabile sa creasca pana la 2 metri in inaltime! Daca doriti sa umpleti un colt sau doar sa faceti o declaratie dramatica, Areca Palm poate fi completarea perfecta pentru spatiul dvs. de locuit. Asezati undeva cu lumina puternica, indirecta si planificati sa udati o data la doua saptamani.

4. Ureche de elefant

Cu frunze mari si indraznete, plantele urechi de elefant (Alocasia si colocasia) si numeroasele sale soiuri, ofera un aspect unic spatiului tau. Odata stabilite, aceste plante cu frunze mari necesita foarte putina intretinere. Udati rar si puneti-l intr-un loc cu lumina solara puternica, indirecta.

5. Planta Sarpe

Cunoscuta si sub numele de limba soacrei, planta sarpelui (Sansevieria trifasciata) ofera frunze ascutite distincte, cu semne de culoare verde inchis. Aceasta planta este fericita in aproape orice stare. In ciuda neglijentei, aceasta planta de apartament cu intretinere redusa poate prospera si va creste oriunde! Puneti in lumina indirecta si pastrati solul moderat uscat pentru cele mai bune rezultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.